Caracatita la cuptor

Don Mariano
Publicat pe : March 21, 2011. In categoria: Fel principal, Retete proprii. Vizualizari: .

Reteta prezentata de:

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: Medie

Ingrediente:

1 caracatita COSTIANA (cca 800g bucata)
5 cartofi medii
1 ceapa galbena
1 rosie mare (iarna puteti folosi 6 rosii cherry , sunt cele mai dulci)
150 ml apa
50 g unt la temperatura  camerei
1 legatura patrunjel verde
100 ml vin alb sec
2 catei usturoi
sare, piper

Mod de preparare:

Caracatita se decongeleaza prin soc termic si se pune la fiert in apa fierbinte in care am adaugat 2 linguri de otet. Fierbe doar  15  minute, cat sa aiba timp sa se elimine mucozitatile.

Intr-o tava termorezistenta  pune cartofii, rosiile si ceapa taiate rondele.  Condimenteaza cu sare, piper  amesteca bine. Toarna apoi uleiul si apa peste ele.

Caracatita se aseaza deasupra legumelor. Acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor la 150*C pentru 1 ora si jumatate.

Scoate folia si  pastreaza caracatita pe o farfurie calda pana finisam garnitura.

Peste legumele din tava toarna vinul amestecat cu patrunjelul tocat marunt si cateii de usturoi taiati rondele fine.

Adauga si untul.

Pune tava pe aragaz la foc mediu si cand incepe sa fiarba continutul amesteca usor pana untul e topit complet.

Apoi mai lasa la fiert cam 2 minute.

Iei  tava de pe foc si aseaza legumele pe platoul de servit.

Deasupra pui caracatita si presari cu patrunjel verde taiat marunt.

Servesti  imediat cu lamaie alaturi.

Foto:

Video:

Alte retete




Lasa un comentariu