Biban de mare cu legume la cuptor

Don Mariano
Publicat pe : July 23, 2011. In categoria: Retete Euforia. Vizualizari: .

Mod de preparare:

Taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subtirele, iar ceapa solzisori. Aseaza legumele intr-o tava larga  si  presara cu sare si piper dupa gust.

Taie usturoiul foarte marunt, adauga sare, piper, patrunjel taiat marunt si putin ulei de masline sa le lege. Pune apoi putina apa sa faci un fel  de sos, pe care il turnam peste legume astfel sa fie acoperite bine. Pune deasupra tavii folie de aluminiu si dai la cuptor la 200C pentru 25-30 minute.

In acest timp, pestii curatati si spalati ii usuci cu servetele de hartie. Ii crestezi pe o parte. Presara sare si piper peste tot, inclusiv in interior. Stropeste  pestii cu sucul de la 1 lamaie  si lasa la marinat pana legumele sunt gata.Pune in burta lor felii de lamaie decojita si frnze de patrunjel.

Scoate folia de aluminiu de pe legume si aseaza  bibanii deasupra.
Daca sosul de sub legume  a scazut mult  adauga  cam 50 ml apa in tava.

Dai iar la cuptor pentru 20 minute.

Taie pe lung mijlocul de la 2 lamai in forma de v si apoi taie baza astfel incat sa fie plata,

Pune in fiecare suport “barcuta” cate un peste si alaturi garnitura de

legume la cuptor.

Ingrediente:

2 bibani de mare COSTIANA
4-5 cartofi potriviti
1 ceapa mare alba
1 morcov potrivit
1 legatura patrunjel
5 catei usturoi
50 ml ulei masline
2 lamai
sare, piper

Timp de preparare: 50 minute

Complexitate: medie


Alte retete




Cuvinte cheie: , , , ,

Lasa un comentariu